Utrechts Stedelijk Gymnasium pakt alle prijzen NK Debatteren

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Het Utrechts Stedelijk Gymnasium heeft voor de derde maal op rij het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor scholieren gewonnen. In het slotdebat – gehouden bij Universiteit Utrecht – moesten de debaters praten over een mogelijke deelname van Nederland aan de bombardementen tegen IS in Syrië. 

ubd-nk-debatteren-winnaars-2016-385x257Aan het debattoernooi – een initiatief van Stichting Nederlands Debat Instituut – deden in totaal 123 scholen mee aan de voorrondes van het kampioenschap. Tijdens de finale moest het USG-team het opnemen tegen scholieren van het Coornhert Gymnasium uit Gouda. Na een zinderende finale neemt het team van het Utrechts Stedelijk Gymnasium alle prijzen mee. Asma, Tessa, Romée, Liane en Sterre hebben als team gewonnen. Romée Lind is de beste spreker van het toernooi geworden. Zij krijgt een kans om als jongerenvertegenwoordiger deel te nemen aan de World Humanitarian Summit in Istanbul. Philip heeft het ballondebat gewonnen als Jort Kelder. 

Eerder deze maand ontving het Utrechts Stedelijk Gymnasium als enige school in het voortgezet onderwijs in de stad Utrecht ook al het predikaat Excellente School 2015-2017 van de Inspectie voor het Onderwijs. Onze complimenten!

Bron: RTL Utrecht.nl/USG.nl

 

Cookieinstellingen