Wat heeft WK Voetbal Brazilië gebracht?

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Vandaag vindt het symposium plaats over het Researchproject Brazil waaraan twintig studenten van de Universiteit Utrecht, opleiding Bestuur en Organisatiewetenschap (B&O), in duo’s onderzoek hebben gedaan naar Braziliaanse en Nederlandse initiatieven rond mega-evenementen als het WK Voetbal, de Confederations Cup en de Olympische Spelen.

De studenten hebben een kleine twee maanden doorgebracht in de sloppenwijken van Rio de Janeiro, op zoek naar het effect van het WK Voetbal. Welke effecten hebben deze gehad op de samenleving in Rio de Janeiro? Belangrijke thema’s daarbij waren veiligheid, sociale cohesie en wederzijdse economische voordelen.

Uit het onderzoek blijkt dat het evenement over het algemeen positief was voor de bevolking. Toch vinden de Brazilianen dat er meer gedaan had moeten worden aan betere zorg en onderwijs.

De volledige resultaten van het onderzoek worden tijdens het symposium om 16.00 uur bekendgemaakt in het Louis Hartlooper Complex. Meer informatie op www.researchprojectbrazil.nl

 

 

 

 

Cookieinstellingen