259 wetenschappers bijeen in Winkel van Sinkel

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Ongeveer 250 wetenschappers uit verschillende disciplines kwamen samen in de Winkel van Sinkel om te presenteren, discussiëren en te luisteren naar wat Sustainability betekent voor de Universiteit Utrecht. Voor iedereen was duidelijk dat de universiteit een robuuste en breed inzetbare kennisbasis vormt met een enorme hoeveelheid toepassingsmogelijkheden.

In de zaal zaten sociaal geografen, biologen, scheikundigen, aardwetenschappers, milieuwetenschappers en onderzoekers die zich bezig houden met internationaal recht. Allen met hetzelfde doel: gezamenlijk bouwen aan een duurzame toekomst. Gedurende de dag spraken wetenschappers niet alleen over de wetenschap binnen Sustainability, maar gaven ook velen hun visie op het strategische thema in de vorm van speeches en posterpresentaties.

De dag werd geopend door rector magnificus Bert van der Zwaan. Hij werd gevolgd door vele sprekers uit alle subthema’s van Sustainability: Healthy Urban Living, Water Climate & Ecosystems, en Future Energy and Resources. Program director prof.dr. Sierd Cloetingh presenteerde de International Advisory Board, wiens taak het is om advies te geven over het huidige en toekomstige beleid van Sustainability.
Tijdens het lunchbuffet presenteerden 45 jonge wetenschappers hun onderzoek in posterformaat. Maar liefst vier posters werden door de posterjury als beste beoordeeld en waren daarmee de winnaars van de posterprijs. Ze werden aan het einde van de dag bekendgemaakt door Alan Green, lid van de International Advisory Board. De winnaars, in willekeurige volgorde, waren:

  • Myrna de Hoop, Mart Verwijmeren et al.
    Predicting sudden land degradation in response to overgrazing and climate change
  • Homer Genuino et al.
    Solid acid catalysts for efficient aromatization of biomass-derived furanics
  • Mariska Schimmel, Suzanne Hangx et al.
    The effect of chemical environment on the time dependent compaction behaviour of quarts sand
  • Wilfried van Sark, Atse Louwen et al.
    Development of innovative educational material for building-integrated photovoltaics – Dem4BIPV

Tot slot sloot Sierd Cloetingh het congres af met een dankwoord aan alle deelnemers en medewerkers, waarna het tijd was voor een borrel, om terug te blikken op een geslaagde en leerzame dag.

Cookieinstellingen