Utrechtse scholieren lopen achter met tabletgebruik

Foto: utrecht.nieuws.nl

UTRECHT – Uit het Nationale School Onderzoek van het AD, waarbij 85.000 enquêtes zijn ingevuld, komen interessante gegevens naar voren. Ouders zijn bijvoorbeeld voorstander van de verruiming van het vakkenpakket met onder meer Engels, omgangsvormen en social media. Ook blijkt dat in de regio Utrecht over een aantal onderwerpen per plaats heel verschillend wordt gedacht.  

Dat geldt bijvoorbeeld voor het maken van kledingafspraken en het gebruik van tablets. Waar landelijk een kwart van de ouders zegt dat hun kind of kleinkind op de basisschool al een tabletcomputer gebruikt, ligt dat percentage in de regio Utrecht een stuk lager. In Culemborg geldt dat slechts voor 10 procent van de kinderen, in Rhenen voor nog geen 8 procent. Een duidelijk onderscheid tussen stedelijk en landelijk gebied is ook hier niet te maken; in de stad Utrecht gebruikt 14 procent van de kinderen een tablet, terwijl dat in de gemeente Stichtse Vecht 27 procent is. In het voortgezet onderwijs worden, net als landelijk, ook in Utrecht meer tablets gebruikt, maar ook hier is de trend dat de regio Utrecht op dat gebied wat achterloopt.

Alle uitkomsten van het AD Nationale School Onderzoek zijn te vinden in de bijlage van het AD van dit weekend en op www.ad.nl.

 

Reacties