Ronald Pierik benoemd tot hoogleraar Plant Photobiology

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – Dr. Ronald Pierik is benoemd tot hoogleraar Plant Photobiology aan de Universiteit Utrecht. Pieriks leerstoel is onderdeel van het Institute of Environmental Biology van de faculteit Bètawetenschappen. Met zijn onderzoek naar de concurrentie van planten om licht, heeft hij een vooraanstaande positie in de internationale plantenbiologie verworven.

Zijn benoeming is een versterking van zowel het focusgebied Future Food als van het onderzoek naar ‘Climate, water and ecosystems’, dat onderdeel is van het universitaire strategische thema Sustainability.

_b0a2280_72dpiRonald Pierik (1975) is op dit moment hét Nederlandse gezicht in het plant photobiology onderzoek. De relevantie van het onderzoeksveld is groot. Wereldwijd wordt veel onderzoek gedaan naar het optimaliseren van de opbrengst van de landbouw om de groeiende wereldbevolking te kunnen voeden. De manier waarop planten reageren op nabije buurplanten, zonlicht en schaduw speelt daarbij een grote rol. Zonlicht is immers de (gratis) energiebron waardoor planten groeien.

Cookieinstellingen