Hans Clevers wint McEwen Award

UTRECHT – Hans Clevers, hoogleraar Moleculaire genetica aan de Universiteit Utrecht, heeft samen met Irving Weissman (Stanford) de McEwen Award for Innovation gewonnen. Het tweetal krijgt de prijs voor hun grensverleggend onderzoek op het gebied van stamcellen en regeneratieve geneeskunde. De twee onderzoekers krijgen elk de helft van het prijzengeld, totaal 100.000 dollar.

500_1458Het onderzoek van Clevers sluit nauw aan bij het strategische onderzoeksthema Life Sciences van de Universiteit Utrecht, onder het subthema Regenerative Medicine & Stem Cells, dat zich concentreert zich op het repareren en vervangen van weefsel. Weefselschade en orgaanfalen veroorzaken veel gezondheidsproblemen bij mens en dier. Levende organismen, waaronder eigen stamcellen, hebben het vermogen om zieke of beschadigde weefsels te vervangen of te repareren. Daar maakt de regeneratieve geneeskunde dankbaar gebruik van.

De prijs, ingesteld door het McEwen Centre for Regenerative Medicine in het Toronto, is op 24 juni uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de International Society for Stem Cell Research in Stockholm.

Cookieinstellingen