Hoe pakken we vergrijzing en duurzame levenswijze aan in de stad?

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De EU heeft 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het onderzoeksproject “Grage – Grijs en groen in Europa: ouderen in een stedelijke omgeving”. Een consortium van tien partners vanuit heel Europa zal een interdisciplinair onderzoek uitvoeren waarbij de vergrijzing en duurzame levenswijze in een stedelijke omgeving centraal staan. 

Onder meer de EU-landen Italië, Nederland, Engeland, Duitsland, Finland en Griekenland gaan samen met de Oekraine baanbrekende deskundigheid vergaren op juridisch, economisch, taalkundig en technisch gebied afkomstig van academische en niet-academische instellingen. Het onderzoek voor Universiteit Utrecht staat onder leiding van dr. Paola Monachesi (Departement Talen, Literatuur en Communicatie).

Bijdragen Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht gaat de rol onderzoeken die informatie- en taaltechnologie kan hebben bij het ondersteunen van een groene en gezonde levensstijl. Deze veranderingen vereisen een beter begrip van de wijze waarop fysieke en virtuele ruimten in steden naast elkaar kunnen functioneren en de gedragsveranderingen van inwoners. De focus zal liggen op gezondheid, mobiliteit en het reisgedrag in een stedelijke context. Het onderzoek zal worden uitgevoerd met medewerking van de Faculteit Geowetenschappen (prof. Martin Dijst).

 

Cookieinstellingen