Utrechtse studenten warm onthaald in Rio de Janeiro

Foto: CC0 Public Domain

UTRECHT – De Utrechtse studenten die afgelopen week naar Rio de Janeiro zijn vertrokken om onderzoek te doen naar de effecten van het WK voetbal en de Olympische Spelen, kregen onverwacht bezoek van de burgemeester van de stad.

De studenten kwamen vorige week vrijdag aan in de Braziliaanse stad. Ze verblijven in een hostel in de favela Babilonia. Hier vindt ook hun onderzoek plaats. Gedurende zeven weken doen 28 studenten Bestuurs- & Organisatiewetenschap van de Universiteit Utrecht onderzoek naar de impact van Nederlandse initiatieven en maatschappelijke ontwikkelingen rond de megaevenementen in Rio de Janeiro. De deelnemers houden een blog bij op hun site Research Project Brazil.

Bezoek

Geheel onverwacht kregen ze in hun hostel bezoek van Eduardo Paes, de burgemeester van de stad, vergezeld door tientallen lokale journalisten. Hij sprak met hen over hun onderzoek en de situatie. Pieter ten Broeke, woordvoerder van het onderzoeksproject: “De burgemeester toonde veel interesse in ons onderzoek. Hij stelde vragen en wenste ons succes.” Succes is ook wat de burgemeester kan gebruiken. Volgend jaar vinden de Olympische Spelen plaats in Rio de Janeiro. Voor die tijd moet er nog veel gebeuren. Zo is de baai waar de zeilwedstrijden gehouden worden nog niet schoon.

Bron: dub.uu.nl

 

 

Cookieinstellingen