Hogeschool Utrecht heeft beste aanbod masteropleidingen

UTRECHT – Hogeschool Utrecht wordt door de Keuzegids Masters 2015 beoordeeld als beste aanbieder van masteropleidingen onder de vijf grote hogescholen. De masteropleiding Zorgtraject Ontwerp en de Master of Informatics worden als zeer goed beoordeeld en krijgen het predicaat ’topopleiding’.

Het zijn vooral kleine masters, met vijftig tot zeventig studenten, die van de Keuzegids het predicaat topopleiding krijgen. Ook de Master of Informatics en Zorgtraject Ontwerp zijn kleine opleidingen. Volgens de Keuzegids bieden dergelijke overzichtelijke opleidingen vaker goed onderwijs. Er is meer persoonlijke aandacht, de lijntjes met docenten en andere medewerkers zijn kort en studenten kennen elkaar beter.

Andere opleidingen van de Hogeschool Utrecht die goed scoren zijn de master Special Educational Needs, Master of Engineering, Leraar Wiskunde, Advanced Nursing Practice, Physician Assistent en Fysiotherapie. “Een voordeel van de hbo-masters is dat ze eigenlijk nooit massaal en grootschalig zijn”, aldus de redactie van de Keuzegids. Bekijk de Keuzegids Masters 2015 online.

Cookieinstellingen