Dateafspraken in Lunetten eindigen in berovingen

Foto: Politie

In de afgelopen maanden zijn meerdere personen beroofd op de Normandië in Lunetten, nadat slachtoffers online een dateafspraak hadden gemaakt. Twee verdachten zijn aangehouden, maar de politie komt graag in contact met mogelijk andere slachtoffers.

De politie startte een onderzoek, nadat een eerste melding werd gemaakt van een beroving. Op 15 februari had een slachtoffer een online een dateafspraak gemaakt, waarbij de ontmoeting zou plaatsvinden op de Normandië in Lunetten. Op het moment dat het slachtoffer aan het wachten is wordt hij, door de date en een ander persoon die erbij komt, beroofd.

Tweede en derde beroving
Op zondag 3 en vrijdag 15 maart vonden er ook soortgelijke berovingen plaats. Eerst werd online een dateafspraak gemaakt en was de ontmoetingslocatie de Normandië.  Ook deze slachtoffers hadden een korte ontmoeting met hun date, waarna ook zij onder dreiging van een vuurwapen werden beroofd van geld en enkele persoonlijke goederen.
Zaterdag 16 maart werden twee personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze berovingen. Het gaat om een 18-jarige man en 19-jarige vrouw, beiden uit Utrecht. Ze zitten op dit moment nog vast.
De politie vermoedt dat er meerder slachtoffers zijn, maar dit mogelijk vanwege verschillende persoonlijke redenen (nog) niet hebben gemeld. Toch roept de recherche slachtoffers op om aangifte te doen.

Cookieinstellingen