Provincie Utrecht enige provincie waar diefstal brom-, snor- en fietsen in 2020 steeg

Foto: kalhh via pixabay

Provincie Utrecht zag in 2020 een daling in het aantal diefstallen uit en vanaf motorvoertuigen (14,78%), evenals een daling in het aantal diefstallen van motorvoertuigen (12%). Daarmee liggen deze percentages hoger dan het landelijk gemiddelde van 7 en 3%. Het aantal diefstallen van brom-, snor- en fietsen steeg in 2020 met 5,3%. Utrecht is daarmee de enige provincie waarin hierin een stijging is geweest. Dat blijkft uit een analyse van Pricewise van de meest recente CBS-cijfers.

Ondanks de gemiddelde daling in Utrecht in motorvoertuigdiefstallen, staat gemeente Utrecht op plek vijf van gemeenten waarin in 2020 de meeste diefstallen van motorvoertuigen zijn gemeten. Maar, het wel juist ook weer gemeente Utrecht waar in 2020 de grootste afname van motorvoertuigdiefstallen in provincie Utrecht werd gemeten. Er werden 40 minder diefstallen genoteerd, goed voor een afname van 18,43%.
Wederom in gemeente Utrecht is er een flinke daling te zien in diefstallen uit en en vanaf motorvoertuigen; 889 minder dan in 2019. Een daling van 18,31%.
Brom-, snor- en fietsen werden het meest gestolen in Amersfoort, Zeist, Soest en Utrechtse Heuvelrug. In gemeente Utrecht nam het aantal diefstallen van brom-, snor- en fietsen het meest af in aantallen; 184 en daarmee 5% minder dan in 2019.

Cookieinstellingen