Begin maart start inhoudelijke behandeling schietpartij 24 Oktoberplein

Foto: de rechtspraak

De inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen een 38-jarige man die wordt verdacht van de schietpartij met terroristisch oogmerk op het 24 Oktoberplein in Utrecht staat gepland op 2, 3, 5 en 6 maart om 9.30 uur.

Op maandag 2 maart wordt begonnen met een reconstructie en vindt de feitenbehandeling plaats: de verdenkingen en het dossier worden inhoudelijk besproken. Ook worden de persoonlijke omstandigheden van de verdachte besproken. Op deze dag hebben verder de nabestaanden spreekrecht en is er een toelichting op vordering benadeelde partijen.
Op dinsdag 3 maart hebben wederom de nabestaanden en slachtoffers spreekrecht en vindt er een toelichting plaats op vordering benadeelde partijen.
Op donderdag 5 maart worden de vorderingen van de benadeelde partijen bekend gemaakt en vindt het requisitoir plaats: de strafeis van de officier van justitie. Inclusief het tonen van een reconstructie.
Op vrijdag 6 maart vindt het pleidooi van de advocaat van de verdachte plaats. Er wordt gereageerd op de vorderingen benadeelde partijen, de officier van justitie reageert op het pleidooi, en de advocaat reageert op de officier van justitie. Daarna is het laatste woord van de verdachte.
De zitting vindt plaats in het gerechtsgebouw in Utrecht. De verdachte is verplicht om te verschijnen, zo nodig onder dwang. De rechtbank is van plan om op vrijdag 20 maart uitspraak te doen.

Cookieinstellingen