Politie zoekt inbrekers Demkaweg

Foto: politie

Op zaterdagochtend 5 oktober werd een man aangehouden die vermoedelijk betrokken is bij een bedrijfsinbraak. De politie zoekt nog twee andere inbrekers en vraagt getuigen zich te melden.

Rond 4.45 uur kwam een melding van een inbraak aan de Demkaweg. De melder betrapte de inbrekers toen zij uit een bedrijfspand kwamen en in hun auto stapten. Hij bedacht zich niet en zette de achtervolging in. Hierbij raakte hij met zijn auto twee keer de auto van de vluchtende mannen. Op een goed moment stopte de auto met de inbrekers en gingen drie mannen er te voet vandoor. De melder ging achter één van hen aan, maar verloor hem uit het oog. Toen hij terugkwam bij de plek waar de vluchtauto was achtergelaten bleek deze te zijn verdwenen. Politieagenten gingen erheen en troffen in de omgeving een man aan die de eigenaar van de auto met de inbrekers bleek te zijn. Hij (27 jaar uit Nieuwegein) werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Vermoedelijk is de vluchtauto meegenomen door de inbrekers die wisten te ontkomen. De politie zoekt deze twee en wil ook graag weten waar de auto nu is.

Reacties