Celstraffen voor afpersing door Utrechts stel bij seksafspraken

Foto: de rechtspraak

Een 32-jarige vrouw is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De vrouw heeft twee mannen afgeperst en een derde slachtoffer geprobeerd af te persen. Bij die poging was ook haar vriend betrokken. Hij is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden.

De vrouw lokte de slachtoffers met een seksdate voor geld naar verschillende Utrechtse woningen. Het eerste slachtoffer zat op de bank in de woning toen er plotseling twee onbekende mannen binnenkwamen. Die hebben hem toen onder bedreiging 250 euro afhandig gemaakt. Een tweede slachtoffer werd door de vrouw verzocht om bij aankomst direct 600 euro te betalen. Daarop verliet de man de woning. Eenmaal buiten werd hij door twee mannen met geweld van 310 euro beroofd. Bij een derde poging tot afpersing was de 25-jarige vriend betrokken. Hij maakte – uit naam van zijn vriendin – via WhatsApp een afspraak met het slachtoffer. Toen het slachtoffer in de woning kwam, stonden er drie mannen voor zijn neus, waaronder de 25-jarige vriend. Die stompte het slachtoffer en schreeuwde dat hij 500 euro moest overmaken. Ook werd zijn telefoon vernield toen hij 112 belde.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank ook rekening met het feit dat dit soort strafbare feiten vaak niet aan het licht komen omdat de slachtoffers door angst of schaamte geen aangifte doen. De opgelegde straffen zijn gelijk aan de eisen van de officier van justitie. Bij de vrouw legt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden op, waaronder reclasseringstoezicht en een behandeling voor haar GHB-verslaving.

'

Reacties

article
72372
Een 32-jarige vrouw is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden,
https://utrecht.nieuws.nl/misdaad/72372/celstraffen-voor-afpersing-door-utrechts-stel-bij-seksafspraken/
2019-08-06T15:45:32+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2018/07/18162146/Gerechtsgebouw-Utrecht-en-Vrouw-Justitia.jpg
Misdaad