Verdachten mishandeling snel bekend na tonen beelden

Foto: Sanderflight, Wikimedia

De politie weet wie de vier mannen zijn die verdacht worden van de mishandeling van een 15-jarige jongen in Utrecht. Beelden van de mannen werden gisteren getoond in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld en in de #WantedWednesday op sociale media.

Op 19 januari liep de jongen over straat in het centrum van Utrecht. Een groep van vier mannen schold hem uit en toen de jongen daar wat van zei kreeg hij klappen en schoppen. De mannen bleken vlak voor de mishandeling te zijn gefilmd. Twee van hen konden door de politie al geïdentificeerd worden maar van de twee andere mannen bleef de identiteit onduidelijk.
Daarom werd besloten de beelden te tonen in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld en in een #WantedWednesday op sociale media. Dat had snel resultaat. Enkele uren na het tonen van de beelden meldde één van de mannen zichzelf. De naam van de tweede man werd door verschillende tipgevers genoemd. De vier verdachten blijken drie mannen van 26, 28 en 30 jaar uit de gemeente Utrecht en een 24-jarige man uit Nieuwegein. De recherche zet het onderzoek voort.

Cookieinstellingen