Scholieren in Vleuterweide en Leidsche Rijn beroofd

Foto: utrecht.nieuws.nl

In de afgelopen week zijn meerdere scholieren in Vleuterweide en Leidsche Rijn slachtoffer geworden van berovingen. Jonge slachtoffers werden na schooltijd tot stoppen gedwongen en moesten spullen aan de daders afstaan.

Op donderdag 17 januari fietsten twee scholieren rond 16.15 uur over het fietspad tussen het winkelcentrum Vleuterweide en de Europaweg nietsvermoedend naar huis. Net voor de Europaweg werden zij tot stoppen gedwongen door twee jongens op fietsen. De scholieren werden met een smoes aangesproken en bedreigd. Eén van de scholieren kreeg een paar tikken en werd gedwongen zijn portemonnee af te geven. Deze werd door één van de verdachten doorzocht en daar werd een geldbedrag uit weggenomen. De andere scholier werd beroofd van wat kledingstukken. Toen de daders nog ter plaatse waren kregen de scholieren hulp van een tot nu toe onbekende man in een Opel. Nadat deze de jongens te hulp was geschoten kozen de daders het hazenpad en vluchtten zij via de Ruiterberg de wijk in.
Op vrijdag 18 januari fietste een 11-jarige jongen omstreeks 12.30 uur vanaf zijn school over het fietspad langs de Huis te Vleutenbaan. Ter hoogte van het gebouw van de scouting aan de Rhenovalaan werd de jongen klemgereden door, opnieuw, twee daders. Deze rukten na wat bedreigingen de koptelefoon van zijn hoofd en gingen er snel vandoor. Op maandag 21 januari fietste een scholier na de gymles om 15.15 uur over het fietspad gelegen langs de Vleutensebaan. Ter hoogte van het gebouw van de brandweer bij de Belcampostraat werd de jongen ingesloten door maar liefst vier jongens. Hij kreeg rake klappen en de jongens probeerden zijn fiets te stelen. Dat is uiteindelijk niet gelukt.
Het lijkt volgens de polite er op dat slachtoffers vanuit de schoolomgeving werden “geselecteerd” en achtervolgd waarna de daders op een rustige plek toesloegen.
De signalementen van de betrokken daders van de berovingen lopen uiteen maar het gaat om getinte jongens tussen de 14 en 16 jaar. Zij spraken met een Marokkaans straataccent en droegen donkere kleding. De daders maakten onder meer gebruik van donkere oma-fietsen.

'

Reacties

article
70492
In de afgelopen week zijn meerdere scholieren in Vleuterweide en Leidsche Rijn slachtoffer geworden van
https://utrecht.nieuws.nl/misdaad/70492/scholieren-in-vleuterweide-en-leidsche-rijn-beroofd/
2019-01-22T18:23:21+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2016/01/05122709/politieauto-03-1.jpg
Misdaad