Grote controle bij 17 bedrijven op bedrijventerrein Overvecht

Foto: politie

Vandaag controleren de gemeente Utrecht, Belastingdienst, Douane en politie zeventien bedrijven op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht. Op basis van verschillende meldingen en onderzoeksinformatie hebben politie en gemeente het vermoeden dat sommige bedrijven criminele activiteiten mogelijk maken.

Bij deze bedrijven wordt gecontroleerd of er wordt gewerkt volgens het bestemmingsplan en de vergunningen, en of de ondernemers de belastingregels naleven. Als bij de controle iets wordt gevonden dat aanleiding geeft tot een verdenking van strafbare feiten dan stelt de politie een vervolgonderzoek in. Door de samenwerking ontstaat een vollediger beeld van wat zich in een onderneming afspeelt en kan de overheid slagvaardiger optreden. De overheid wil met deze actie de leefbaarheid en de veiligheid op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht verbeteren en ondermijning tegengaan.
Criminelen maken misbruik van legale bedrijven, voorzieningen en instanties om hun illegale praktijken mogelijk te maken. Dit wordt ondermijning genoemd. Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen gemeente, Belastingdienst, Douane en politie naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo worden wijken en buurten – en ook dit bedrijventerrein – weer veiliger gemaakt.

'

Reacties

article
70081
Vandaag controleren de gemeente Utrecht, Belastingdienst, Douane en politie zeventien bedrijven op het bedrijventerrein Nieuw
https://utrecht.nieuws.nl/misdaad/70081/grote-controle-17-bedrijven-op-bedrijventerrein-overvecht/
2018-12-04T16:33:28+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/340/2017/12/14122306/politieauto-met-zwaailicht.jpg
Misdaad