Recidiverende graffitispuiter veertien dagen in bewaring gesteld

Foto: Pixabay

Een 26-jarige man uit Utrecht zit in voorlopige hechtenis op verdenking van het spuiten van graffiti. Hij werd afgelopen vrijdag op heterdaad betrapt toen hij een graffiti zette bij het Waterwinpark in Utrecht. Omdat de man hiervoor al eerder aangehouden is en al verdacht werd van meerdere vernielingen, heeft de officier van justitie besloten hem deze keer voor te geleiden bij de rechter-commissaris. Deze heeft besloten hem veertien dagen in bewaring te stellen.

Het OM vermoedt dat de man verantwoordelijk is voor de graffiti-tags ‘Fame’ en ‘LAYZ’ die veelvuldig in en rondom Utrecht te zien zijn op onder meer elektriciteitskastjes, brievenbussen, vuilcontainers en verkeersborden. Ook zijn de tags aangetroffen in en op treinen. In april dit jaar werd een zogenaamd stop-gesprek gevoerd met de verdachte waarin hem verteld is te stoppen met het zetten van graffiti’s en waarin hem medegedeeld is dat scherp gelet zou worden op nieuwe tags. Dit in afwachting van de behandeling van de strafzaak voor de rechter.
De nieuwe verdenking zal toegevoegd worden aan de bestaande verdenkingen en zullen gezamenlijk op een zitting behandeld worden. De benadeelde partijen zoals diverse gemeenten en de Nederlandse Spoorwegen worden in de gelegenheid gesteld om via de officier van justitie een schadevergoeding in te dienen.

Cookieinstellingen