Politie arresteert twee mannen voor drugshandel

Foto: politie

De recherche heeft na uitgebreid onderzoek op vrijdag 21 september twee verdachten uit Den Dolder en Utrecht aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Er werden bij de actie van politie enkele wikkels harddrugs aangetroffen en drie voertuigen in beslag genomen.

Aanleiding voor het onderzoek was binnengekomen informatie dat beide verdachten zich schuldig zouden maken aan verkoop van harddrugs en witwassen. Tijdens het onderzoek bleek dat beide mannen de drugs onder andere in de gemeenten De Bilt, Utrecht en Zeist verkochten. Op vrijdagavond 21 september leidde dat tot een geplande actie waarbij een 25-jarige man uit Den Dolder in Utrecht op heterdaad werd betrapt en aangehouden. Daarna volgde een zoekactie in het huis van de 25-jarige verdachte. Hierbij werd verwerkingsmateriaal voor drugshandel, geld, telefoons en een auto in beslag genomen. De tweede verdachte – een 29-jarige man uit Utrecht -werd diezelfde avond in De Bilt op de C de Haasweg op de openbare weg aangehouden. Ook zijn auto werd in beslag genomen. Een derde auto – die bij de verdachten in gebruik was – werd in Bilthoven In beslag genomen.
Op 22 september 2018 werden in hetzelfde onderzoek nog vier verdachten aangehouden en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De 25-jarige en 29 jarige verdachte zijn op maandag 24 september voorgeleid bij de rechtbank en blijven vastzitten in verband met het lopende onderzoek.

Cookieinstellingen