Acht maanden cel en werkstraf geëist voor brandstichting auto Overvecht

Foto: Mario Gibbels

Vanochtend moesten twee minderjarige verdachten van brandstichting van een auto zich voor de rechter verantwoorden. De brandstichting vond plaats op 13 maart 2016 op de Apollodreef in de Utrechtse wijk Overvecht. De officier van justitie eiste werkstraffen tegen de twee, die destijds 15 en 16 jaar oud waren. Ook moeten ze, samen met de 23-jarige man die ze had benaderd voor de brandstichting, de schade vergoeden van de eigenaar van een auto die ernaast stond.

Een van de twee minderjarigen heeft verklaard dat hij geld kreeg voor de brandstichting. Door onderzoek kwam een 23-jarige Utrechter in beeld die het geld had geboden in ruil voor het stichten van de autobrand. Hij is op woensdag 12 september 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden onvoorwaardelijk. Op de zitting vandaag eiste de officier van justitie een werkstraf van 80 uur tegen de destijds 16-jarige verdachte die bij de brandstichting gewond raakte. Tegen de ander eiste hij een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk en een proeftijd van twee jaar. Ook moet de jongen gedurende de proeftijd toezicht krijgen.
De brandstichting vond om vier uur ’s nachts plaats. De twee vermoedelijke daders hebben het raampje opengebroken, benzine naar binnen gegoten en aangestoken. Er volgde een explosie. De politie kwam de twee op het spoor na een melding over de verwonding. In het onderzoek is niet komen vast te staan waarom deze auto in brand is gestoken. Feit is dat de aangever een broer is van de man die de jongens had uitgelokt om de auto in brand te steken.
De uitspraak in de zaak met de twee minderjarige verdachten is over twee weken.

Cookieinstellingen