Aangetroffen vuurwapen Agavedreef lijkt alarmpistool

Foto: Politie

Na een eerste onderzoek door de politie lijkt het vuurwapen, dat afgelopen maandag werd aangetroffen op de Agavedreef een gasdrukpistool of alarmpistool te zijn. De recherche houdt er rekening mee dat het wapen verband houdt met een conflict in de relationele sfeer.

Op maandag 16 oktober is in de bosjes bij de Agavedreef door spelende kinderen een vuurwapen aangetroffen. Door de politie is het wapen in beslag genomen, waarna onderzocht is wat voor wapen het betrof. Na het eerste onderzoek vermoedt de politie dat het om een gasdrukwapen of alarmpistool gaat.

Vlak bij de plek waar het vuurwapen is aangetroffen, is op woensdag 18 oktober een koffertje gevonden waar onder andere een patroonhouder, een gebruiksaanwijzing van een wapen en enkele tientallen patronen in zaten. De recherche doet onderzoek naar de herkomst van het wapen en de inhoud van het zwarte koffertje.

De recherche onderzoekt daarnaast of het wapen mogelijk verband houdt met een conflict in de relationele sfeer dat in de nacht van zaterdag 14 oktober op zondag 15 oktober heeft plaatsgevonden in een woning aan de Agavedreef.

De politie vraagt getuigen of mensen die meer weten over deze zaak contact op te nemen met 0900-8844.

Cookieinstellingen