Heb jij een gaaf Zero Waste idee? Doe dan mee aan de GBCU Hackathon Zero Waste!

Foto: Mabel Amber via pixabay

Green Business Club Utrecht Centraal (GBCU) organiseert op 7 maart 2022 een ‘GBCU Hackathon Zero Waste’ en gaat hiermee de strijd aan tegen (zwerf)afval in de openbare ruimte van het Stationsgebied Utrecht. Jij kunt meedoen! Heb jij een gaaf Zero Waste idee of initiatief om te implementeren in het Utrechtse Stationsgebied? Schrijf je in en maak kans op 2000,- euro startgeld om jouw plan te realiseren.

Utrecht Centraal is nog altijd het drukste station van Nederland met ruim 87.000 in- en uitstappers op werkdagen. Dat brengt een hoop afval met zich mee. Koffiebekers, lunchzakjes, kranten en sigarettenpeuken, het beland allemaal in – en naast – de afvalbak. Juist op zo’n drukbezochte plek ligt een grote kans voor impact. En de grootste impact maak je samen met anderen.
Daarom organiseert GBCU de ‘GBCU Hackathon Zero Waste’ op 7 maart van 12:30 – 17:00 uur. Op deze dag ga je aan de slag met jouw projectplan, krijg je feedback en werk je aan jouw pitch om deze nog beter aan te laten sluiten op het Utrechtse Stationsgebied. Tot slot volgen de pitches en worden vijf winnaars geselecteerd. Wint jouw pitch? Dan ontvang je €2000, ondersteuning in projecturen en introductie in ons netwerk om jouw idee in het gebied te implementeren in 2022!
Om je Zero Waste idee of initiatief aan te melden, zijn er een aantal criteria waarnaar gekeken wordt door de vakjury:
-Draagt bij aan het doel om (zwerf)afval te verminderen in de openbare ruimte van het stationsgebied Utrecht;
-Geeft de circulaire economie een boost;
-Vergroot bewustzijn onder passanten in het gebied;
-Implementatie in het stationsgebied is haalbaar en wenselijk in 2022;
-Minstens drie participanten van GBCU die het initiatief ondersteunen/willen adopteren.
Schrijf je in!
Dus heb jij een gaaf idee of initiatief dat bijdraagt aan het doel om (zwerf)afval te verminderen, de circulaire economie te bevorderen en/of bewustzijn te verhogen?
Schrijf jouw idee of initiatief dan in via het inschrijfformulier. De deadline om je in te schrijven is 19 februari.
Wil je meer informatie over deze editie van de Hackathon? Neem gerust contact op met Anne Twilt, via [email protected]

Cookieinstellingen