NMU zoekt vrijwilligers voor onderzoek naar CO2-uitstoot

Foto: NMU

De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) organiseert samen met partners een onderzoek om meer te weten te komen over het verband tussen woonomgeving en duurzaam gedrag. Daarvoor zoekt NMU tenminste 200 deelnemers in de provincie Utrecht.

De deelnemers wordt gevraagd een speciaal ontwikkelde app te downloaden. Op die app houden ze bij welke keuzes ze in het dagelijks leven maken en wat dat betekent voor hun CO2-uitstoot. Met de resultaten kunnen Utrechtse woonwijken leefbaarder en duurzamer gemaakt worden.
Iedereen maakt elke dag tientallen keuzes die invloed hebben op de eigen CO2-uitstoot. Pak je de auto of de fiets? Eet je vlees of vegetarisch? Scheid je je afval of niet? Iedereen kiest weer anders. Ook op basis van de omgeving waarin iemand woont. Zijn er bijvoorbeeld goede OV- en fietsvoorzieningen? En hoever is het naar de dichtstbijzijnde glasbak? 
De NMU zoekt vrijwilligers die tussen 17 mei en 12 juni hun CO2 voetafdruk willen bijhouden via de nieuw ontwikkelde ORSI app. Met de resultaten kunnen Utrechtse woonwijken leefbaarder en duurzamer gemaakt worden.
Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.nmu.nl/orsi/. Tijdens workshops in het najaar bespreekt NMU de voorlopige resultaten met hen, en kan iedereen meedenken over een mogelijk vervolg.  Als bedankje krijgen deelnemers aan het hele onderzoek een waardebon van 20 euro die ze kunnen inwisselen bij LoopedGoods.com, EcoMondo.nl  of Bol.com.
 
Het ORSI project is een initiatief van de NMU en opgezet met hulp van Provincie Utrecht, Wageningen University & Research en Soulcreatives.

Cookieinstellingen