Utrechtse Klimaat Coalitie organiseert zondag klimaatalarm

Foto: Utrechtse Klimaat Coalitie

Aanstaande zondag 14 maart wordt, aan de vooravond van de landelijke verkiezingen,  in ruim 40 steden alarm geslagen voor het klimaat. Het landelijke klimaatalarm wordt georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerking van 11 organisaties. In Utrecht slaat de Utrechtse Klimaat Coalitie alarm op het Jaarbeursplein tussen 14.00 en 15.30 uur.

Het Klimaatalarm roept de politiek op om niet langer te treuzelen en de klimaatcrisis op een daadkrachtige en rechtvaardige manier aan te pakken. De Utrechtse Klimaat Coalitie stelt: Het klimaat verandert beangstigend snel. De wetenschap is helder, drastische maatregelen zijn nodig om de doelstellingen van Parijs te halen en onze planeet leefbaar te houden.
Vanwege corona besloot de Gemeente eerder deze week het Klimaatalarm te beperken tot een maximum van 200 personen. De Utrechtse Klimaat Coalitie is teleurgesteld over dit besluit, maar rekent toch op een geslaagd protest. ‘Er zijn verschillende mogelijkheden om deel te nemen zondag: Het programma kan online worden gevolgd en mensen kunnen een protestbord afleveren op het Jaarbeursplein zodat hun stem toch zichtbaar wordt. Daarnaast roept de Klimaatcrisis Coalitie iedereen op om om 15.00 uur samen lawaai te maken.

Cookieinstellingen