Wawollie Kringloop maakt bijen blij

Foto: Wawollie

Vandaag, op Wereldmilieudag, deelt Wawollie bloemzaadjes uit die de bijen blij maken. En dat is nodig want de wilde bijen in Nederland hebben het zwaar. Klanten van Wawollie Kringloop Utrecht krijgen bij hun, toch al duurzame aankoop, een zakje bloemzaden cadeau.

In Nederland is ruim 50% van de wilde bijen in gevaar. En dat terwijl 80% van onze eetbare gewassen afhankelijk is van bestuiving door bijen en andere insecten. De grootste bedreiging is het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid in de vorm van bloemen. Dit is een direct gevolg van de grootschalige landbouw, verstedelijking en de betonnen ’tuinen’ en pleintjes.
De oplossing voor het redden van de bij is simpel en mooi: gewoon bloemen zaaien in je tuin. En omdat de klanten van Wawollie al goed bezig zijn door duurzaam en tweedehands te kopen, worden zij beloont met een zakje bloemzaden. De zaden zijn gedoneerd door Stuurgroep Kromme Rijnlandschap. Een mooie samenwerking, beiden zetten zich in voor het behoud van natuur en milieu.
“Wij zetten ons het hele jaar in voor dierenwelzijn, natuur en milieu”, aldus Hans, oprichter van Wawollie. “Door goederen een tweede leven te geven en onze winst te doneren aan goede doelen dragen wij ons steentjes bij.” Kom vandaag langs in de Wawollie Kringloopwinkel van ruim 3.500 m2. Gevestigd op Maarssenbroeksedijk 59, Industrieterrein Lage Weide, Utrecht. Iedere dag geopend van 10 tot 18 uur, ook in het weekend.

Cookieinstellingen