Ruim 3,2 miljoen euro voor Utrechtse musea van VriendenLoterij  

Foto: Vriendenloterij

Goed nieuws voor negen Utrechtse musea. Zij ontvangen ieder een financiële bijdrage van de VriendenLoterij. De negen Utrechtse musea ontvangen samen in totaal ruim 3,2 miljoen euro. Het Nationaal Glasmuseum ontvangt een eenmalige schenking van 370.000 euro voor een noodzakelijke vernieuwingsslag van het museum. Museum Huis Doorn ontvangt een bedrag van 350.000 euro voor de inrichting van recent gerestaureerde Dienstengebouw als nieuwe tentoonstellingsruimte. In totaal kon de VriendenLoterij dankzij haar deelnemers over 2022 opgeteld een bedrag van 134,8 miljoen euro bijdragen aan cultuur en welzijn in Nederland.  

Naast het Nationaal Glasmuseum en Museum Huis Doorn ontvangen Centraal Museum, Het Spoorwegmuseum, Kasteel de Haar, Museum Catharijneconvent, Museum Speelklok, nijntje museum en Nationaal Militair Museum een bijdrage.  
Dankzij 1,1 miljoen deelnemers kon de VriendenLoterij over 2022 opgeteld een bedrag van 134,8 miljoen euro schenken aan 57 culturele partners en meer dan 3500 goede doelen, clubs en verenigingen.  

Reacties

Cookieinstellingen