Robin Nimanong ontvangt Anne Faber Stipendium 2022

Foto: AnnavanKooij

Tijdens het Nederlands Theater Festival is gisteren voor de vijfde keer het Anne Faber Stipendium uitgereikt aan een jonge en talentvolle creative producer in spé: Robin Nimanong. Met het stipendium van 10.000 euro kan Robin belangrijke vervolgstappen zetten in de ontwikkeling van zijn zakelijk leiderschap binnen de podiumkunsten. 

Cultuurondernemer en kunstenaar Robin Nimanong is opgeleid danser en heeft drie jaar bij het gerenommeerde dansgezelschap Batshevas Ensemble in Tel Aviv gedanst. De commissie kiest dit eerste lustrum voor een maker die zich verder wil ontwikkelen naar creative producer en ziet in Nimanong een geboren, talentvolle en gedreven leider.
Robin Nimanong (1995) oprichter van Embrace, een innovatief educatie platform voor de LHBTI+ gemeenschap, ziet zichzelf als verbinder en houdt zich bezig met nieuwe, fluïde, toekomstige organisatie -en communicatiestructuren. “Het stipendium inspireert me om mijzelf zowel zakelijk als artistiek te ontplooien. Ik kijk ernaar uit om nieuw leiderschap van de toekomst te onderzoeken. Daarnaast wil ik de positie van de dans- en queer gemeenschap binnen de kunst- en cultuur sector versterken. ”
Het Anne Faber Stipendium ondersteunt talentvolle startende zakelijk leiders/creative producers binnen de podiumkunsten in het verder ontwikkelen van hun visie, kennis en leiderschap. Vanaf 2018 wordt het stipendium jaarlijks aan één kandidaat uitgereikt. De toelage ter waarde van €10.000,- euro wordt ingezet voor scholing, coaching, netwerkvorming en een kleine bijdrage in het levensonderhoud. 
 
Over Het Huis Utrecht
Het Huis Utrecht is dé werkplaats voor makers, onderzoek en experiment in Nederland. Het stipendium is opgericht door Het Huis Utrecht ter nagedachtenis aan haar in 2017 overleden collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spé. Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis Utrecht de naam en ambitie van Anne positief laten voortleven en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders/creative producers binnen de podiumkunsten.

Cookieinstellingen