Kunst en wijn in Landhuis Oud Amelisweerd

Foto: Colijn-van-Noort

Op 21 september organiseert IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] het International Art & Wine Tasting Event. Dit informele hybride kunstevent brengt publiek en kunstenaars uit zes Europese landen samen over de online/offline scheidslijn heen – onder het genot van een goed glas wijn.

Bij IMPAKT houden ze van wijn. Al zijn ze geen experts, ze praten wel graag over wat een wijn goed maakt, of hoe natuurwijnen worden gemaakt. Dat is precies wat ze gaan doen op het pittoreske Landgoed Oud Amelisweerd.
Er zijn vijf tafels beschikbaar. Online schuiven vijf andere tafels aan bij kunstinstellingen in evenzoveel Europese steden: Antre Peaux in Bourges, Frankrijk; Werkleitz in Halle (Saale), Duitsland; Onassis Stegi in Athene, Griekenland; Kontejner in Zagreb, Kroatië; en Laboral in Gijón, Spanje. IMPAKT heeft hen allemaal gevraagd om hun favoriete lokale wijn te delen, en ze gaan hun selecties proeven en bespreken met wijnkenners. Tussendoor zijn er inspirerende intermezzo’s met wijngerelateerde presentaties van kunstenaars.
Het International Art & Wine Tasting Event maakt deel uit van een reeks experimenten met nieuwe, hybride formats. Veel kunstorganisaties reageerden op de lockdowns en coronamaatregelen door online evenementen te organiseren. Met de terugkeer naar ‘normale’, fysieke activiteiten, wil IMPAKT manieren onderzoeken om het beste van de offline én de online wereld te combineren. We hebben allemaal de directe, persoonlijke, intieme en ongedwongen interactie van live evenementen gemist, maar we hebben ook het gemak, het bereik en de extra mogelijkheden ervaren die online formats kunnen bieden.
Ceremoniemeester bij dit evenement is Abner Preis, een verhalenverteller die met verschillende media werkt – van tekenen en performance tot installatie, video en fotografie.
Tickets voor deze unieke viering van kunst en wijn zijn beschikbaar via impakt.nl

Reacties

Cookieinstellingen