‘Lift Off’ vanaf 25 juni in Centraal Museum Utrecht

Foto: Centraal Museum

Van 25 juni tot en met 21 augustus is de tentoonstelling Lift Off te zien in het Centraal Museum. De groepsexpositie biedt een dwarsdoorsnede van het werk van 22 alumni van de HKU Fine Arts die in 2020 en 2021 zijn afgestudeerd en door de coronapandemie een karige start van hun carrière hebben gehad. De verschillende presentaties tonen de enorme diversiteit aan hedendaagse kunst van jonge makers.

In het Utrecht Lokaal wordt het werk van vijf kunstenaars gepresenteerd: Kiana Girigorie, Zwaantje Kurpershoek, Monika Nowak, Jacob Schwartz en Noah van Wijk. Hun werken bevatten een unieke en eigenzinnige beeldtaal. De bezoeker wordt uitgedaagd op zoek te gaan naar dwarsverbanden tussen de verschillende presentaties, maar ieder kunstwerk kan ook op zichzelf worden benaderd.
Laurie Cluitmans, conservator hedendaagse kunst Centraal Museum: ‘We zijn blij dat we als Centraal Museum een platform kunnen bieden aan een jonge generatie kunstenaars. Vooral voor deze studenten die een schrale corona-afstudeertijd hebben ervaren. Met Lift Off vieren we dan ook de creativiteit van de jonge kunstenaars.’
Lift Off is een groepsexpositie op verschillende locaties in Utrecht. In totaal wordt er werk van 22 afgestudeerde kunstenaars op vier Utrechtse locaties getoond, waaronder het Centraal Museum. De andere locaties zijn het Refectiehuis, IMPAKT – Centre for Media Culture en AG – Ruimte voor nieuwe kunst en media.

Pass Stitch Pass
In het museumcafé is tegelijkertijd een bijzonder samenwerkingsproject te zien: Pass Stitch Pass. Dit is een doorgeeftextiel dat voortkomt uit een experimentele samenwerking tussen vier kunstenaars: Eugenie Boon, Ricardo van Eyk, BabyReni (Irene Ha) en Tom Putman. Eén voor één, in een estafette, werken zij aan een gezamenlijk textielwerk.
Pass Stitch Pass is een kunstinitiatief van de Utrechtse kunstenaars, curatoren en alumni van de HKU Caz Egelie en Jesse Strikwerda.

Reacties

Cookieinstellingen