CampusFestival zet makers CultuurCampus in de spotlights

Foto: Johan G Hahn

Wekelijks zetten honderden professionele en beginnende makers voet over de drempel van de CultuurCampus. Op zondag 3 juli krijgen al deze talenten een podium op het CampusFestival van Cultuur19. Van 13.00 tot 17.00 kan het publiek genieten van muziek, dans en theater door jong en oud. En natuurlijk ontbreken ook de lekkere hapjes en drankjes niet.

De Zingende Toren en de Soul Vocal Group van Vocal Arts Academy openen het festival met een uniek gezamenlijk concert, waarna de zangers als eerste hun voetstappen mogen zetten bij de Verbindingsboom op het Burchtplein. Deze boom is geplaatst ter gelegenheid van Utrecht 900.
Op het CampusFestival krijgen zoveel mogelijk lokale makers een podium. Dat de wijk een levendige muziekcultuur heeft is goed te zien aan de line-up. Jongerenprogramma KLUB19 van Cultuur19 presenteert onder meer de bands DeVoTed (winnaar Grote Prijs van Leidsche Rijn 2021), Raggebrood, dj’s Kevin en Itjaxx en rapper Dajana. DUMS presenteert zich met verschillende klassieke combo’s en de band Tremmble. Jeugdorkest Leidsche Rijn speelt een stuk uit hun concert Pinokkio en lokale muzikant William Finders treedt op. Ook de Saxschool geeft een optreden.
Naast muziek is er ook veel ruimte beeldende kunst en workshops. De deelnemers van fashion atelier Dress & More werkten de afgelopen weken aan hun eerste zelfgemaakte mode item, dat op het festival gepresenteerd wordt. Nadia El Barnoussi (HKU fashion design, Dress & More) geeft een workshop nat vilten.
Op het festival worden ook de nieuwe muurschilderingen van de CultuurCampus onthuld, gemaakt door de illustratoren van het Huis van Betekenis. In de afgelopen weken trokken zij de wijk in, op zoek naar verhalen van bijzondere makers. De gevonden verhalen vormen de inspiratie voor de nieuwe tekeningen. Tijdens het festival komen de illustraties geprojecteerd en voorzien van een soundscape tot leven, waardoor ook het verhaal achter de kunstwerken zichtbaar en hoorbaar wordt. Wie daarna de smaak te pakken heeft gekregen en zelf aan de slag wil kan meedoen met lichttekenen van Light Up of een tekenworkshop van Huis van Betekenis. Het volledige programma is te vinden op de website van Cultuur19.

Het CampusFestival vindt van 13.00 tot 17.00 uur plaats in en om de CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten). Toegang is gratis en het programma is geschikt voor alle leeftijden. In de komende weken wordt meer programma bekend gemaakt via www.cultuur19.nl en via @Cultuur19 op social media.

Cookieinstellingen