DUMStad presenteert muzikaal experiment met festival Het Geluidschap

Foto: DUMS

Zondag 22 mei staat DUMStad, de zondagmiddagse concertreeks bij DUMS op het Domplein, in het teken van experiment. Voor de tweede keer is het muziekcollectief Het Geluidschap bij DUMStad te gast, ditmaal met een solo-editie.

Na een succesvolle eerste editie van het improvisatiefestival Het Geluidschap vindt op 22 mei de tweede editie plaats. Dit keer geen groepen muzikanten die met elkaar improviseren, maar solo-optredens. Geen andere artiesten die je kunnen inspireren of op ideeën kunnen brengen. Dit is de meest persoonlijke manier van improviseren, want je hebt alleen jezelf om op terug te vallen. De kunst van jezelf keer op keer toch weer weten te verrassen en uit te dagen tot nieuwe creatieve uitingen. Deze middag staan vier meesters van de improvisatie op het programma:
– Bruno Ferro Xavier da Silva
Bassist extraordinaire. Lid van het Rotterdamse Stöma. Meester in het werken met looppedalen om unieke en verrassende bascollages te maken.
– Martina Verhoeven
Met veel liefde en aandacht bereidt Martina de piano’s voor om er geluiden uit te halen waarvan niemand dacht dat die er ooit inzaten.
– Kultus
Meditatieve muziek, maar dan van de zware soort. Dichte drones met donkere onderlagen die voor massieve stukken muziek zorgen.
– Dirk Serries
Componist en kunstenaar die zoekt naar de raakvlakken tussen ambient en minimal music. De akoestische gitaar helpt hem op die zoektocht.

DUMStad presenteert Het Geluidschap #2: solo’s en improvisatie zondag 22 mei om 14.00 uur. De Utrechtse Muziekschool op Domplein 4, 33512 JC Utrecht
Tickets à €7,50 zijn verkrijgbaar via www.dums.nl

DUMS – De Utrechtse Muziekschool is een team van 50 zelfstandige muziekdocenten, circa 3.000 cursisten op twee locaties (Domplein en Burchtpoort) in het hart van Utrecht. Bij DUMS draait alles om samen leren, samen spelen én samen presenteren.
DUMS organiseert concertmiddagen vol verrassingen onder de naam DUMStad, DUMS geeft les op basisscholen met de lesmethode DUMS on the Road, DUMS heeft een speciaal talentontwikkelingsprogramma voor dé 32 muzikale tienertalenten uit Utrecht onder de naam Traiectum, DUMS heeft contact met mensen in een geïsoleerde positie via het door DUMS ontwikkelde online lesprogramma Thuis met DUMS, DUMS luistert allerlei evenementen op met hun cursisten (Sint Maarten, Landelijke Kindermuziekweek, Koningsdag, Dodenherdenking) en DUMS verhuurt zalen, repetitiestudio’s en instrumenten op Domplein 4 aan amateurs én professionals.
Maar bovenal gelooft DUMS sterk in muziek als verbindingsmiddel voor alle Utrechters.

Reacties

Cookieinstellingen