Programmering dertiende editie Stukafest Utrecht compleet

Foto: Stukafest

Op 19 mei zullen negentien culturele acts in studentenkamers in de Utrechtse binnenstad optreden, waaronder hoofdact GINGE, rapper Babs op de Beat, post-punk/stoner-doom duo VULVA, Spoken Word van Mensen Zeggen Dingen en danscollectief FIDAMI/TI. De gehele line-up is samen met de kaartverkoop op de website gepubliceerd.

Stukafest is het studentenkamerfestival dat elk jaar in 12 verschillende Nederlandse steden plaatsvindt. De avond bestaat uit drie rondes: in alle deelnemende kamers treedt een artiest elke ronde op. Bezoekers kunnen hun eigen route langs drie kamers samenstellen, en na de laatste ronde de avond afsluiten met een spetterend eindfeest, genaamd ‘StukaNacht’. De programmering is multidisciplinair en bevat onder andere muziek, dans, theater en cabaret. Zo wordt cultuur in een unieke en vertrouwde omgeving bereikbaar gemaakt voor studenten en starters.
Stukafest Utrecht kent een uiteenlopende programmering met opvallende acts, zoals headliners GINGE, die nummers maakt die een cocktail zijn van RnB, pop en neo-soul, en Babs op de Beat, die graag schopt tegen de stereotypes rond gender en seksualiteit. Naast bekende artiesten, wordt ook opkomend talent geprogrammeerd, zoals dansduo FIDAMI/TI, twee jonge dansers die hun fysieke grenzen verleggen en muziektheatercollectief de Amazones. Om het festival een echt Utrechts karakter te geven, worden zoveel mogelijk Utrechtse artiesten geprogrammeerd.
Naast een diverse line-up, doet Stukafest Utrecht ook zijn best om een podium te geven aan cultureel diverse artiesten en toegankelijk te zijn voor een internationaal publiek. Daarom zijn er verschillende Language No Problem acts, waar mensen die de Nederlandse taal niet beheersen of slechthorend zijn hun route uit kunnen samenstellen. Ook is er tijdens de 1e ronde van Mensen Zeggen Dingen en 2e ronde van Queer Film Festival Utrecht een gebarentolk aanwezig.
Ticketverkoop
Tickets zijn te koop via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/stukafest-utrecht-2022.
Er kunnen kaarten gekocht worden voor een enkele ronde van Stukafest, drie rondes samen of drie rondes plus toegang tot het eindfeest StukaNacht. Voor welke acts de bezoekers een ticket kopen kan beslist worden op de ticketshop van Stukafest: https://www.stukafest.nl/tickets/.

Reacties

Cookieinstellingen