Muurschildering van Rietveld Schröderhuis aan Jutfaseweg

Foto: Robert Oosterbroek

Utrecht is een nieuwe muurschildering rijker. Graffitikunstenaar Jan Is De Man schilderde aan de Jutfaseweg 22 een metershoge versie van het Rietveld Schröderhuis op de gevel.

Jan Is De Man staat bekend om de optische illusies in zijn openbare werken. Ook bij deze schildering is daar sprake van: hoewel het huis op een plat vlak geschilderd is, lijkt het van een afstand 3D te zijn.
Jan Heinsbroek, de man achter Jan Is De Man, wilde deze muurschildering al heel lang maken. Na bijna twee jaar van voorbereiden, ontwerpen en subsidies aanvragen is het er eindelijk van gekomen. Hij draagt het werk op aan de bewoners van Utrecht en iedereen die Gerrit Rietveld en het Rietveld Schröderhuis een warm hart toedraagt.
Natalie Dubois, conservator toegepaste kunst van het Centraal Museum en conservator Rietveld Schröderhuis: “Toen Jan Is De Man ons benaderde met de plannen voor deze muurschildering, waren we meteen enthousiast. We zijn erg blij om bij te hebben gedragen aan de realisatie ervan. Het is fijn om te merken dat Rietveld na zoveel jaar nog inspireert: het Rietveld Schröderhuis is gebouwd in 1924 en bestaat dus bijna honderd jaar.”

Reacties

Cookieinstellingen