Johannes-Passion Xi in de Geertekerk

Foto: Camerata Delft

Op woensdag 13 april om 20.00 uur vindt er in de Geertekerk een bijzondere uitvoering plaats van de Johannes-Passion van J.S. Bach: Johannes-Passion Xi, waarbij Xi staat voor ‘extra intiem’.

Het koor bestaat uit acht professionele zangers uit het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam, die beurtelings ook de solo-aria’s voor hun rekening nemen. Zij worden begeleid door barokensemble Collegium Delft in kamermuzikale bezetting. Nederlands meest geroemde tenor op dit gebied, Nico van der Meel, tekent voor de rol van evangelist (verteller) en het geheel staat onder leiding van de Utrechtse dirigent Annemiek van der Niet.
Gekozen is voor de Johannes-Passion omdat deze vergeleken met de Matthäus-Passion relatief weinig wordt uitgevoerd. De Johannes is compacter, intiemer en dramatisch sterker en spreekt daardoor zeer tot de verbeelding, juist ook bij mensen die relatief onbekend zijn met deze muziek.
Door de bezetting zo klein mogelijk te houden, komt het dramatische en ontroerende karakter van deze muziek des te sterker naar voren.
Kaarten à € 35,- zijn te bestellen via de agenda op de website van Collegium Delft: www.collegiumdelft.nl of direct via deze link: https://www.ticketkantoor.nl/shop/JohannesPassieXI

Cookieinstellingen