Utrechters Hanno en Pieter in regiofinale Prinses Christina Klassiek Concour

Foto:

Zanger Hanno Eggers en violist Pieter Streefkerk zijn doorgedrongen tot de regiofinale Zuid 1 van het Prinses Christina Klassiek Concours. Beide Utrechters strijden op 20 februari in de finale om muzikale prijzen en een felbegeerde plek in de Nationale Halve Finale van het concours.  

Regio Zuid 1 omvat de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Zeeland, en een deel van Zuid-Holland en Utrecht. Het is de vierde van in totaal zes regioconcoursen door het hele land. De klassieke, muzikale talenten konden een deelnamevideo insturen met daarop hun performance. Uit meer dan 62 inzendingen koos de jury, bestaande uit professionele musici de talentvolle Utrechtse deelnemers. De 13-jarige Pieter werd geselecteerd in categorie 1 (12 t/m 14 jaar) en de 20-jarige Hanno doet mee in categorie 3 (15 t/m 19 jaar – zang 21 jaar, met een conservatoriumopleiding). Naast de Utrechters is er nog een provinciegenoot die meedingt in de regiofinale: Fama Koning uit Driebergen speelt cello en doet mee in categorie 2 (15 t/m 19 jaar). De finalisten spelen live voor de jury en camera’s in CHV Noordkade in Veghel. Het Prinses Christina Concours zendt in de week na de opnames de optredens van de regiofinalisten via hun YouTube-kanaal uit.
Het Prinses Christina Concours stimuleert al 55 jaar de muzikale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Aan het Klassiek Concours doen landelijk honderden jonge musici van 12 t/m 19 (zang 21) jaar in verschillende categorieën mee. De instrumenten variëren van viool tot bastuba, als de muziek maar klassiek is, in de ruimste zin van het woord. Een jury bestaande uit professionele musici beoordeelt de regiofinalisten. Van de feedback kunnen de musici leren en zo verder groeien. Dit jaar is de Regionale Finale voor een camera, in plaats van voor publiek. Op deze manier krijgen de musici toch een podium en leren ze hoe het is onderdeel te zijn van een videoproductie. Het Klassiek Concours in regio Zuid 1 wordt ondersteund door ABN AMRO MeesPierson, BPD, Dioraphte, Fonds1818, Fonds voor Cultuurparticipatie, Stichting de Weille Ogier, Donemus Prijs, Gemeente Meijerijstad, het Orlando Festival, philharmonie zuidnederland, het Philips Symfonie Orkest en de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours.

Cookieinstellingen