EKKO begint een albumclub

Foto: EKKO

Luistersessie, albumbespreking en live-inspiratie op de releasedag van een nieuwe plaat. Wat is er leuker dan naar een nieuw album luisteren en je ervaringen uitwisselen? Datgene doen dat veel van ons de afgelopen twee jaar in de beslotenheid van de eigen kamer hebben gedaan, maar dan met andere liefhebbers. Met dat in gedachten begint EKKO vanaf vrijdag 11 februari een nieuwe serie: EKKO’s albumclub.

Tijdens de albumclub kun je iedere vrijdag over EKKO’s geluidssysteem luisteren naar een mooie nieuwe plaat, die op die dag is verschenen. EKKO-programmeur én muziekjournalist Dirk Baart is de gastheer van de avond, waarop je naast het luisterfeestje ook een albumbespreking met een kenner en een optreden van een verwante en/of geïnspireerde band krijgt.
In de eerste editie van de albumclub, op 11 februari, staat het nieuwe album van Big Thief centraal. Dragon New Warm Mountain I Believe In You wordt het vijfde album van de weergaloze band met een grote fanschare in Nederland. Dirk Baart gaat in gesprek met Ruben van Dijk, schrijver en mede-oprichter van muziekplatform Front, die onlangs Big Thief-gitarist Buck Meek sprak over de nieuwe plaat. De avond wordt afgesloten door de Utrechtse band Classic Water, die bestaat uit Big Thief-liefhebbers en haar eigen geluid voortbouwt op poëzie, rock ‘n’ roll en de experimentelere gitaargeluiden van bands als Big Thief.
De tweede editie staat in het teken van Beach House. De band speelde in 2008 nog voor een handjevol mensen in EKKO, en kent nu wereldwijd succes met een uniek mengsel van psychedelische dreampop-klanken. Op 18 februari verschijnt het vierde en laatste deel van de nieuwe plaat Once Twice Melody, waarvan de afgelopen maanden al drie online zijn gekomen. Te gast is fan en 3FM-dj Vera Siemons, die uitgebreid ingaat op de muziek en wat je op het nieuwe album hoort. Live muziek is er van het Amsterdamse Maida Rose,dat Cigarettes After Sex en Beach House tot haar grootste invloeden rekent.
Hoor je graag kenners die uitgebreid over een album praten? Luister dan ook naar de wekelijkse podcast St. Paul’s Boutique. In de albumrubriek staan St. Paul en een gast zo’n half uur stil bij een album uit de popgeschiedenis.
Te zien: EKKO’s albumclub, o.a. vrijdag 11 en 18 februari 2022 @ EKKO
Let op: de albumclubs zijn seated en er zijn alleen duotickets verkrijgbaar.

Cookieinstellingen