Finalisten Grote Prijs van Leidsche Rijn 2021 bekend

Red Head Error
Red Head Error
Foto: Lisanne Lentink

Nog net op tijd voordat de nieuwe maatregelen tegen corona ingingen, organiseerde KLUB19 drie voorrondes van de jongerenbandwedstrijd Grote Prijs van Leidsche Rijn. Het werden drie zinderende avonden met enthousiast publiek in de zaal én online op YouTube. Per voorronde kozen jury en publiek 2 finalisten.

Ieder jaar organiseert KLUB19 (jongerenprogramma van Cultuur19) een bandwedstrijd speciaal voor jonge makers (12-19 jaar) uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Dit jaar waren er maar liefst 23 aanmeldingen, meer dan ooit tevoren. Door middel van selectie door de jury werd dit aantal teruggebracht tot 18 deelnemers, die op 19, 25 en 26 nov de podia betraden van Azotod en de CultuurCampus (Amadeus Lyceum). Zoals gebruikelijk bij KLUB19 waren er ook tal van jongeren achter de schermen actief, bij licht, camera en regie van de live stream.
Een kleine greep uit de finalisten. Stayin’ Steady ontleent zijn naam aan een spel voor de Wii. Deze frisse indie pop band bestaat nog maar kort en laat zich inspireren door o.a. The Anxiety. Met hun enthousiaste performance en fancy dress code overtuigden deze jonge muzikanten de jury van de eerste voorronde.
Met hun Nederlandstalige grunge/punk sound trok Red Head Error publiek en jury aan de haren door hun performance om hen verbouwereerd op de eindstreep neer te zetten. Het leverde een overtuigende publieksprijs op. Zanger/gitarist Luuk: ”Het was geweldig om te winnen! Dat geeft een goed gevoel, zeker omdat je wint met iets wat je met zijn vieren gecreëerd hebt. Ons doel was om een mooie show neer te zetten. We gaan ons verbeteren met de feedback van de jury, en vooral veel oefenen.”
Swing Roses bleek een beauty van een jazz duo. Een heel bijzondere en warme act die bossanova niet schuwde. De jury prees hen om hun authenticiteit. Juryvoorzitter Derk van de Hulst: “Jullie zijn vrienden en dat voel je, dat zie je af aan jullie communicatie.”
De finale staat gepland op 17 dec en vindt (mits de maatregelen het toelaten) plaats in Azotod. Ook zal de finale live worden gestreamd via het YouTubekanaal van KLUB19 (bit.ly/KLUB19youtube).
De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 om jonge muzikanten bijeen te brengen en de bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven. KLUB19 is een initiatief van Cultuur19 en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Azotod, De Vrijstaat, dB’s, Studio Moskou en Vocal Arts Academy.

Swing Roses
Cookieinstellingen