Kunstwerk Zeelandschap verhuist van Smakkelaarsveld naar Park de Watertoren in Overvecht

Foto: gemeente Utrechtr

Kunstwerk Zeelandschap van David van de Kop stond sinds eind jaren ’80 op het Smakkelaarsveld. Het paste daar heel goed, toen het nog een groen park was. In deze eeuw moest je de vier elementen van het kunstwerk hard zoeken tussen de fietsenzee. En nu staat het kunstwerk verloren in de bouwhectiek tussen de containers en graafmachines.

Er is gewikt en gewogen, gedacht en gerekend maar het is technisch niet mogelijk Zeelandschap in het nieuwe Smakkelaarspark terug te laten komen. Daarom heeft de gemeente een nieuwe plek gezocht waar het kunstwerk veel beter tot zijn recht komt. En die plek hebben is gevonden in Park de Watertoren in Overvecht.
In het Overvechtse park komt Zeelandschap in een rustige omgeving van groen en water. Precies zoals David van de Kop wilde toen hij het werk maakte jaren terug. Zeelandschap is het grootste keramische kunstwerk van Europa, het is er niet zo maar eentje. Drie kleurige elementen verhuizen straks: De Hoge Golf, De Slinger en De Schelp. Het vierde onderdeel zit vastgemetseld aan de kademuur en kan niet mee verhuizen. Het wordt uiteindelijk verwijderd.

Cookieinstellingen