Jeroen Kooijmans schenkt film New York is eating me aan centraal museum

Foto: Centraal Museum

Kunstenaar Jeroen Kooijmans heeft de film New York is Eating Me & The Cactus Dance aan het Centraal Museum geschonken. De film speelt zich af in New York in de periode van 9/11, zaterdag 11 september aanstaande precies 20 jaar geleden. 

Jeroen Kooijmans maakte New York is Eating Me & The Cactus Dance in de jaren na 9/11, toen hij in Manhattan woonde. Vanuit het raam van zijn appartement zag hij in 2001 de Twin Towers instorten, een ervaring die een grote persoonlijke impact had: zijn American Dream werd een nachtmerrie. Niet alleen New York, maar ook de wereld veranderde, en zo ook de documentaire die Kooijmans op dat moment aan het maken was. New York is Eating Me & The Cactus Dance is een film over het verliezen van de werkelijkheid en hoe we onszelf terug kunnen vinden.
Op zaterdag 11 september organiseert het Centraal Museum in samenwerking met Het HEM vanaf 19.00 uur een filmvertoning van New York is Eating Me & The Cactus Dance. Na de filmvertoning zullen Jeroen Koijmans en Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum, in gesprek gaan over de film. 

Reacties