Donderdag viering naamdag Maria Magdalena

Foto: Graalbeweging NL

Museum Catharijneconvent en de Graalbeweging organiseren op donderdag 22 juli, de naamdag van Maria Magdalena, een feestelijke vierdag in het hart van Utrecht, met een speelse processie naar de Domtoren, het luiden van de Magdalenaklok en diverse workshops in het Graalhuis.

In de Domkerk hangen klokken die zijn vernoemd naar Maria Magdalena Op de naamdag van Maria Magdalena worden deze klokken speciaal geluid. Danseres Karin Elich en muzikanten Fermin Miranda Caceres en Annemiek Cuppen openen de dag met een speelse mini-processie van het Catharijneconvent naar de Domtoren. Na een mini-concert in de Michaëlskapel worden om 10 uur de Maria Magdalenaklokken feestelijk geluid door het Utrechtse Klokkenluidersgilde.
Na deze feestelijke start kan je je deze dag verder onderdompelen in de sfeer rond Maria Magdalena. In het Graalhuis kun je kiezen uit twee workshops:
‘Maria Magdalena en het Hooglied’ is een sfeervolle meditatie rond Maria Magdalena onder de bezielde begeleiding van Marian Geurtsen. Met de muziek van het Hooglied, een geleide meditatie en eindigend met een zalvingsritueel.
‘Maria Magdalena danst!’ is een levendige dansworkshop onder de passionele begeleiding van Karin Elich. Als geen ander weet ze je uit te nodigen om je vrouwelijke kracht en sensualiteit te ontdekken doorheen de dans.
Zo ontmoet je Maria Magdalena in twee van haar gedaanten: als de ‘apostola apostolorum’, de eerste onder de apostelen, een spiritueel ingewijde én Maria Magdalena als een krachtige vrouw, die spiritualiteit, vrouwelijkheid en seksualiteit op een harmonieuze manier met elkaar verbindt.
De workshops zijn zo georganiseerd dat je ze ook beiden kunt volgen. De tijden zijn 11u, 13u en 15u voor de meditatieworkshop en 12u, 14u en 16u voor de dansworkshop. Tickets voor de workshop kosten €12,50,- of €20,- voor twee. Dit ticket geeft je eveneens €3,- korting op de Maria Magdalena-tentoonstelling tijdens de hele looptijd ervan. Inschrijven voor de workshops kan via [email protected]

Reacties