Sportieve aftrap Stadsfestival De BuitenSpelen

Foto: Pim Waslander

Afgelopen weekend was de sportieve aftrap van het stadsfestival De BuitenSpelen op het Lucas Bolwerk. In een paviljoen, buiten op het grasveld van de Stadsschouwburg, hebben dit weekend eredivisie-beachvolleybalwedstrijden plaats gevonden. Dit was het eerste weekend van activiteiten van de BuitenSpelen, die tot en met zondag 18 juli duurt. Het stadsfestival staat in het teken van theater, food, sport & dj’s.

Deze week staat in het teken van sport voor scholen en sportverenigingen. Het paviljoen met (panorama) terras is elke dag vanaf 10 uur geopend.
Aankomend weekend is er op zondag 11 juli van 12.00 tot 18.00 uur Bossaball. Dit is een spectaculaire dynamische sport die het beste van voetbal, volleybal en turnen combineert op een opblaasbaar speelveld met trampolines. Onder begeleiding van professionele instructeurs leer je Bossaball veilig en laagdrempelig spelen! Voor alle leeftijden en toegang is gratis.
Vanaf maandag 12 juli tot en met 18 juli is er elke avond, en in het weekend overdag, een voorstelling te zien. Zo brengt Ellen ten Damme een speciaal gemaakte voorstelling vol muzikale hoogtepunten. De Nederlandse Reisopera komt met de vrolijke én weemoedige opera ‘Magelone & Peter’. Cabaretier Andries Tunru presenteert een zandeditie van ‘Lachen met volle mond’. Na afloop van een voorstelling kan je lekker blijven zitten en wat drinken en relaxen met de muziek van diverse Dj’s.
In het weekend speelt het Utrechtse gezelschap Rake Klappen hun voorstelling ‘Coup Coup, Bye Bye (6+)’ in het zand. Ook organiseren we een paar (gratis) workshops.
Op woensdag 14 juli is er een workshop Opera van Vera Fiselier en op vrijdag 16 juli een workshop Circus voor volwassenen door Circus Diedom.
 

Reacties