Schottenkeet als tijdelijke oplossing voor brand De Plaatsmaker

Foto: gemeente Utrecht

In de nacht van vrijdag 6 november op zaterdag 7 november brandde het tijdelijke paviljoen van DePlaatsmaker aan het Berlijnplein af. Het paviljoen bood huisvesting aan het Utrechts Toneel, Buurtwerkkamer, Jonge Honden en RAUM. Er is een tijdelijke oplossing gevonden voor huisvesting van alle partijen in de vorm van een zogeheten schottenkeet.

DePlaatsmaker gaat de paviljoens, die afgebrand zijn herbouwen. Dit wordt vergoed door de verzekering. Inschatting is dat de herbouw eind 2021 gereed is. Tot die tijd, is er een tijdelijke oplossing gevonden voor huisvesting van alle partijen op de cultuurkavel. De Koninklijke BAM groep heeft een schottenkeet aangeboden om te voorzien in de tijdelijke huisvesting. BAM schenkt deze aan DePlaatsmaker en vervult hiermee haar ‘social return’ verplichting voor de bouw van de parkeergarage Berlijnplein. Het aanbod van BAM is omarmd door alle partijen.
DePlaatsmaker heeft in overleg met alle partijen enkele aanpassingen gedaan zoals isolatie, ventilatie en verwarming zodat de keet die eerder als bouwkeet in gebruik was, nu ook geschikt is als kantoor- en ontvangstruimte.
Een theaterzaal voor het NUT is pas na herbouw weer beschikbaar. NUT kan deze tijdelijke periode overbruggen door gebruik te maken van ruimte elders in de stad.

Reacties