Utrechtse komiek Ruud Smulders geeft Youp van ’t Hek ‘flappie van eigen deeg’

Foto: Ruud Smulders

Een gezellige kerst werd het hoe dan ook al niet meer, maar de Utrechtse komiek Ruud Smulders gebruikt de lockdown om nog wat extra olie op het vuur te gooien met een parodie op Flappie, dé kersthit van Youp van ’t Hek. In het nummer roostert de huiscomedian van De Vooravond zijn collega bij BNNVARA op hoge temperaturen en geeft hij Van ’t Hek een ‘flappie van eigen deeg’. Want, zingt Smulders, “deze oudejaarsshow vat mijn oeuvre wel mooi samen. het is een hoop gezeik”.

Van ’t Hek haalde de laatste tijd vaker het nieuws met klaagzangen over hoe hij niet wilde spelen voor minder dan 250 mensen dan met goede grappen. Iets dat Smulders, die zijn collega’s al maandenlang ziet ploeteren in kleine zaaltjes, motiveerde achter de microfoon te kruipen.
Het eindresultaat ‘Flappie van eigen deeg’ is nu te beluisteren op de kanalen van De Vooravond en op Ruud’s eigen YouTube en Instagram. Smulders: “Comedian onderling moeten tegen een grapje kunnen. Hopelijk is Youp niet de zure man geworden die hij zo verafschuwt”
Van ’t Hek, die in De Volkskrant nog liet weten een échte man van het volk te zijn (maar dan wel eentje die appt met de hoofdredacteur van het AD, een tweede huis in Bergen heeft en vrienden is met Marco Borsato), krijgt de volle laag in het nummer.
Samen met producer Jelle Bruinsma fakkelt Ruud Smulders in één minuut (want hij blijft trouw aan ‘De Minuut van Ruud’) de bebrilde babyboomer tot de grond toe af. Geen (tweede) huisje is heilig: [Van Van ’t Hek zijn constante gezeur over kleine zalen, zijn verheven houding en gebruik van het woord pisnicht]: alles komt aan bod.

Reacties