Utrechts muziekcollectief GIST organiseert concertserie in Museum Speelklok

Foto: Channing Wan

Op vrijdag 6 november verzorgt het Utrechtse collectief GIST de eerste avond van een achtdelige concertserie in Museum Speelklok. GIST biedt een podium aan zowel gerenommeerde als jonge musici met een voorliefde om buiten muzikale grenzen te treden. En waar kan dat beter dan in de speelse omgeving van Museum Speelklok? Het programma omvat concerten van drie duo’s in twee zalen, omringd door een hele hoop machines: GIST laat zien dat het muzikaal borrelt in Utrecht.
 
Deze avond brengt een afwisselend programma met drie achtereenvolgende duo’s die in twee zalen te horen zijn. Het programma opent met gestreken en geplukte snaren: een ontmoeting van de jonge cellist Rogier Hornman met Dion Nijland, avonturier op de contrabas. Ingepakt worden door een stem en niets meer dan een elektrische bas: dat gebeurt iedereen die het duo hoort van het jonge zangtalent Manon Nijenhuis met bassist Jeroen den Daas. De finale van de avond wordt gevormd door twee bekende Utrechtse blazers: Ad Colen op saxen en Steven Kamperman op klarinetten.
Drie concerten in twee zalen:
– Rogier Hornman (cello) en Dion Nijland (contrabas),
– Manon Nijenhuis (zang) & Jeroen den Daas (elektrische bas)
– Ad Colen (saxen) & Steven Kamperman (klarinetten).
De eerstvolgende editie van de GIST concertserie is op 4 december in Museum Speelklok. Met het Ruben Drenth Trio – “Rolling Stones jazz” en Duo Roosmarijn Tuenter (stem, altviool) & Prashant Samlal (gitaar)
Meer informatie: www.gistmuziek.nl

Reacties