Anne Marie Hoogland nieuwe algemeen directeur Theater Utrecht

Foto: Theater Utrecht

Anne Marie Hoogland (1967) wordt per 15 oktober 2020 de nieuwe algemeen directeur / bestuurder van Theater Utrecht. Tot voor kort was Hoogland zakelijk leider Opera bij de Nationale Opera & Ballet. Daarvoor was zij onder andere algemeen directeur van de stichting NDSM-werf en Stadsdeelvoorzitter Amsterdam Westerpark. Voor de start van het volgende kunstenplan draagt Jacques van Veen, algemeen directeur/bestuurder sinds de doorstart van Theater Utrecht zeven jaar geleden, zijn rol over aan Hoogland. Samen met artistiek directeur Thibaud Delpeut is een stevige basis gelegd voor de ambitieuze plannen van Theater Utrecht.

Theater Utrecht zegt met Hoogland een bevlogen directeur te hebben gevonden met een sterke culturele, zakelijke, bestuurlijke en financiële achtergrond. Samen met Delpeut gaat zij de nieuwe artistieke plannen voor 2021-2024 verder gestalte geven. In het beleidsplan staan technologische innovatie in het theater, interdisciplinaire processen en het bereiken van een divers en jong publiek voorop. Theater Utrecht zet in op een herijking van de relatie tussen voorstelling, gezelschap, makers en publiek. Co-creatie is daarbij het uitgangspunt, gedeeld eigenaarschap het doel, inclusiviteit de grondhouding.
Thibaud Delpeut: “Ik kijk ernaar uit om volgende stappen met Anne Marie Hoogland te gaan zetten. Ik zie in haar een moderne bestuurder met een open blik. Samen zullen we nieuwe technologie, nieuwe vormen en nieuwe modellen voor theater gaan onderzoeken.”

Reacties