Het Filiaal theatermakers start nieuw seizoen met poëtisch poppenspel Verloren Dingen

Foto: Ramses Graus.

Verloren Dingen is een poëtische voorstelling met drie jonge acteurs, talloze poppen en objecten, geen woorden en veel muziek. Deze nieuwe voorstelling gaat op 4 oktober in première in de Blauwe zaal van Stadsschouwburg Utrecht. Iedereen vanaf 7 jaar is van harte welkom.

In een grote stad woont een man met zijn eigenwijze kat. Op zijn dagelijkse ronde verzamelt hij afgedankte spullen, die nergens meer thuishoren. Hij neemt ze in huis en geeft ze een originele bestemming. Tot de man op een dag niet thuiskomt en de dingen opnieuw verloren lijken. ‘Deze voorstelling gaat over de dingen om je heen’, aldus regisseur Ramses Graus, ‘sommige dingen lijken waardeloos, maar als je er beter naar kijkt zie je opeens de geschiedenis en ga je er respectvoller mee om.’ Onder andere geïnspireerd door Jim Henson (van de Muppets) en Philippe Genty, creëert Ramses Graus een beeldende voorstelling met veel muziek en weinig woorden, waarin humor en poëzie samenkomen.
Verloren Dingen is gerepeteerd en creatief aangepast aan de huidige 1.5 meter regels. In de oorspronkelijke opzet zouden de acteurs altijd samen een pop bespelen, nu doet één acteur dat. Die pop blijkt zich overigens prima te redden met één slappe hand. Verder is de hele mis-en-scène afgestemd op die 1,5 meter en gebruiken de spelers bijvoorbeeld objecten aan lange stokken, om niet te dicht bij elkaar te komen. 

Reacties