Outsider Art op bouwplaats The Cube in Overvecht

Foto: Van Wijnen

Op het Van Wijnen-bouwproject ‘The Cube’ in Overvecht is vanaf vandaag prachtige kunst te zien van vijf ‘Outsider Art’ kunstenaars met een verstandelijke of psychische beperking. De kunstdoeken hangen op de hekken aan de hoek Zamenhofdreef/Brailledreef. Dit is het eerste bouwproject in het land waar de kunst van deze kunstenaars te zien is.

De kunstdoeken zijn gemaakt in een samenwerking tussen Van Wijnen, sociaal adviesbureau Maaike Kluft en Reinaerde atelier ‘De Wijde Doelen’. Met deze doeken worden de talenten van vijf Nederlandse outsider kunstenaars letterlijk naar buiten gebracht en worden zij gezien vanwege hun talent in plaats van hun beperking.
Een van de kunstenaars, Derk Wessels, woont in Overvecht. We kennen hem onder andere van wandtekening ‘De Vogel’ aan de Lauwerecht 55 in Utrecht. Aan hem de eer om bij het fotomoment van het kunstproject aanwezig te zijn en aandacht te geven aan dit bijzondere project. Vanaf volgende week hangen de kunstdoeken ook bij een nieuwbouwproject van Van Wijnen aan de Achtergracht in Weesp.
“Op deze manier worden onze bouwplaatsen leuk om naar te kijken én een plek van betekenis.”, zegt Anneke Lips van Van Wijnen. “Al vanaf de ontwikkeling van dit project omarmen we samen met onze samenwerkingspartners IC Netherlands, The FIZZ en Gemeente Utrecht maatschappelijke initiatieven om de buurtbewoners in Overvecht te betrekken bij de bouw van dit project. Bijzonder dat de kunst van een bewoner uit Overvecht nu op onze bouwplaats prijkt en omwonenden hiervan kunnen meegenieten.”
Sinds begin dit jaar wordt op de oude locatie van de Nederlandse Pakketdienst in Utrecht Overvecht door Van Wijnen gebouwd aan ‘The Cube’: een gebouw met 639 studentenwoningen, een fietsenkelder, een centrale ontmoetingsplek voor (buurt)bewoners en een horecaplein. Kijk voor meer informatie op www.cube030.nl

Reacties