Theaterzalen Stadschouwburg in juli weer open

Foto: SBU

Vanaf 1 juli gaan de theaterzalen van Stadsschouwburg Utrecht weer mondjesmaat open. Er wordt begonnen met vier dagen toneel. Van 1 t/m 4 juli speelt Het Nationale Theater onder de titel ‘Het Nationale Theater speelt altijd’ een aantal nieuwe voorstellingen, geïnspireerd op de bijzondere tijd waarin we terechtgekomen zijn. Ze gaan terug naar de basis: een handjevol acteurs, steengoede teksten en een live publiek.

1 en 2 juli 12:30 uur
Een soort Alaska
Gebaseerd op Oliver Sacks’ verfilmde boek ‘Awakenings’, schreef Harold Pinter deze eenakter over een vrouw die wakker wordt na dertig jaar slaap. Met Antoinette Jelgersma, Yela de Koning en Mark Rietman.

1 en 2 juli 19:30 uur
Liefdesverklaring, Tom Pain, Buffering
Geniet deze avond van drie stukken: een liefdesverklaring aan ’t publiek (door Romana Vrede), een solo over worstelen met het leven en ‘Buffering’ over een jonge oma die via Skype openhartiger is dan ‘live’.

3 en 4 juli 12:30 uur
Seawall, Buffering
In deze (Engelstalige) monoloog vertelt een fotograaf over de band met zijn schoonvader. Ze voeren gesprekken over bier, fotografie en God. Maar dan gebeurt er iets onomkeerbaars… Ook te zien deze middag: ‘Buffering’.

3 en 4 juli 19:30 uur
Liefdesverklaring, U bent mijn moeder
Naast ‘Liefdesverklaring’ (door Antoinette Jelgersma) en ‘Een soort Alaska’ speelt HNT deze avond ‘U bent mijn moeder’, de klassieker van Joop Admiraal, gespeeld door Rick Paul van Mulligen.

Er staan meer voorstellingen in juli geprogrammeerd in de schouwburg (o.a. Sven Ratzke, Het Filiaal en Dolf Jansen). De lijst wordt iedere dag nog aangevuld, dus kijk op de website voor het actuele overzicht.

Reacties