Utrechtse striptekenaar verstript dromen

Foto: Rob van Barneveld

Striptekenaar Rob van Barneveld (1985) is een nieuw project begonnen. De Utrechter zet dromen van anderen om in kleine strips. Gek, vreemd en altijd kleurrijk. Op deze manier probeert Rob wat luchtigheid te brengen in deze Corona-tijden.

Het project begon via Twitter; daar tweette iemand dat hij had gedroomd dat hij het enige geneesmiddel tegen Corona had, gewoon in een plastic zakje, en ermee zat in de tram. Rob zag dit en maakte er een stripje van. Hierna volgden er meer droomstrips; Samson (van Gert) als monster, skateboarden met Ringo Starr, van de Titanic vallen maar wel op tijd zijn voor je stage. Een nieuw project was geboren.
Via ikdroomdedat.nl kan iedereen zijn/haar droom insturen. Rob selecteert de leukste dromen en “verstript” het. Ook krijgt de dromer zijn/haar droomstrip persoonlijk gemaild. De strips kunnen verder worden gelezen op Instagram, Twitter en Facebook via de hashtag #ikdroomdedat.
Rob van Barneveld is een Utrechtse striptekenaar en illustrator. Op www.roodgras.nl staan voorbeelden van zijn werk, zoals praatplaten en cartoonportretten.
De Utrechter is vooral actief als live tekenaar bij bijeenkomsten. Door Corona zijn deze even stop gezet. Zodoende bedacht hij dit creatieve project.

Reacties