Flessenpost 2.0 van Ruben van Gogh – cultuur in Corona-tijd

Foto: Antonios Ntoumas via Pixabay

Dichter Ruben van Gogh begint op maandag 11 mei: Flessenpost 2.0 – voor €15 vier weken lang iedere dag een gedicht of smartphone-art in de mailbox. Met deze bijdrage hoopt hij deze maand geen aanspraak te hoeven maken op bijzondere bijstand. Én zorgt hij voor een verspreiding van cultuur die nog wél mogelijk is.

Als het publiek niet naar musea, theater, festivals en voordrachten kan om van cultuur te genieten, moet de cultuur maar een weg vinden naar het publiek zelf. Dat doet Flessenpost 2.0.
“Een gedicht verandert mee met de tijd waarin het wordt gelezen. Een ‘nu’ of ‘daar’ is altijd het nu of daar van de lezer op het moment van lezen zelf – morgen kan alles weer anders zijn, ook het gedicht.”
Met deze woorden begon dichter Ruben van Gogh op 9 april zijn succesvolle Poëzie per Mail. Zo’n honderd ontvangers kregen vier weken lang een dagelijks gedicht met een begeleidend schrijven.
Flessenpost 2.0 is daarop het vervolg, met door de week gedichten, op vrijdag een die week geschreven nieuw gedicht en zaterdag en zondag een smartphone-art foto in de digitale brievenbus. Flessenpost 2.0 kan ook makkelijk cadeau gedaan worden, voor €15 euro ben je zelf verzekerd van vier weken cultuur, voor €5 extra kun je ook nog iemand anders opgeven. En je helpt een dichter door de crisis heen.
Flessenpost 2.0 begint op maandag 11 mei. Voor meer informatie en opgave zie de website: https://rubenvangogh.nl

Ruben van Gogh is dichter/librettist en smartphone-art maker te Utrecht. Momenteel is hij Gildemeester van het Utrechts Dichtersgilde. Helaas zijn zijn Werkspoor Opera in Utrecht en zijn Nederlandse vertaling voor Het Monster van Minos (Nationale Opera), vanwege de Corona-crisis gecanceld en staat een smartphone-art expositie, die eind juni gepland stond, op losse schroeven. Met Flessenpost 2.0 ziet hij toch kans in deze tijd poëzie en beeldende kunst onder de mensen te brengen.

Reacties